Lichaamsgeoriënteerde therapie geeft kracht en vertrouwen

Aandacht voor de signalen van je lichaam, weer leren luisteren naar jezelf en dat serieus nemen. Dat is misschien wel het belangrijkste aspect dat lichaamsgeoriënteerde therapie zo effectief maakt. Natuurlijk is het goed om te 'weten' hoe het komt dat je somber voelt of in bepaalde situaties angstig reageert, of wat de oorzaak is dat je niet lekker in je vel zit. Maar met die wetenschap verandert er vaak nog niet zoveel.

Lichaamswerk geeft je de kans om te voelen waar in je lijf je verkrampt, op welke plekken je spanning vasthoudt of niet goed door kunt ademen. Die lijfelijke ervaring maakt het veelal mogelijk om meer los te laten, wat meer te ontspannen. Je kunt vervolgens op zoek naar plekken in je lichaam waar het wél goed voelt, waar je je zelfvertrouwen kunt ervaren.

De lichaamsgeoriënteerd therapeut ondersteunt je daarbij, zorgvuldig, met respect voor jou en voor wat zich aandient. En vooral: stapje voor stapje, nooit sneller dan je zelf kunt. Een proces dat je weer terugbrengt bij jouw kracht en vertrouwen.